Büszkék vagyunk!

Cégünk sok projektet valósított már meg gépkocsi lehajtók, járdák, helikopter leszállók hó- és jégmentesítése terén. Azonban az a megtiszteltetés ért minket, hogy városunk fő terén, a Kossuth téren létesülő látogatóközponthoz levezető lépcsők fűtését kellett megoldani. Ebben az a különlegesség, hogy általában 6-8 cm vastag betont, vagy térkövet kellett átfűteni, azonban most 150 mm vastag gránitlapokkal néztünk szembe.

A fő kérdés az volt, hogy mekkora teljesítményt szükséges beépíteni egységnyi területre, valamint mekkora teljesítményt adhat le a fűtőkábel 1 m-e. Egy kísérlet során bizonyítottuk azt, hogy az elektromos fűtőkábeleink képesek átmelegíteni a szokatlanul vastag lapokat. Egy próbaszakaszra lefektettük az SJXFJ nevezetű állandó ellenállású fűtőkábelünket egymástól 5 cm távolságra, műanyag távtartóval rögzítve. A fűtőkábel teljesítményét úgy állítottuk be, hogy a szokásos 300-350 W/m² teljesítményt lényegesen meghaladjuk.

A távtartókat keresztbetettük a lépcsőfokokon, és hosszába a kábeleket. A fűtőkábelre a megrendelő által kért hosszúságú hidegvég messzebbről is biztosítja a megtáplálást. A hidegvégek egy kapcsolószekrényben kerülnek összekötésre a betáplálással, ahol a vezérlőegység is található. A vezérlő mágneskapcsoló segítségével végzi a ki-és bekapcsolást. A vezérlés érzékelőit is a lépcsőn kell elhelyezni, az érzékelő kábeleinket pedig csövet tenni, hogy azok szükség esetére cserélhetőek maradjanak.

A fűtés természetesen csak akkor kapcsolódik be, amikor egyszerre hideg is van, és hó is esett. Addig marad bekapcsolva, míg vagy megemelkedik a hőmérséklet, vagy leolvadt a felületről a nedvesség. Ehhez tökéletesen működik az EBERLE típusú termosztátunk.

Adatvédelmi nyilatkozatunk elolvasása »

A Kossuth téri lépcsőlejárat több mint 10 méter széles, de csak kétoldalt, a korlátok mellett, mintegy 2 méter széles részt kellett megfűteni, energiatakarékosság miatt, hiszen havas időben a látogatók úgyis a korlátok mentén közlekednek, ahol látják, hogy nem havas, jeges a lépcső.

Cégünk nagyon büszke arra, hogy hozzájárulhatott az igazán szépre sikerült tér kialakításához,egy fontos, a személyi biztonságot szolgáló megoldással.

Köszönő oklevél - KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.
Köszönő oklevél

A KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., mint a projekt generálkivitelezője, Magyar Termék Nagydíjat kapott a Kossuth Lajos tér kialakításáért, és elismeréseképpen köszönő oklevelet küldött a Czinege és Fiai Kft.-nek a munkálatokban való részvételükért.

Ha további kérdése akadt, azt az alább hozzászólásként felteheti!

KORSZERŰ ELEKTROMOS FŰTŐKÁBEL KÍNÁLATUNKAT AZ ÁRAHÁZUNKBAN TALÁLJA.

WEBÁRUHÁZ MEGLÁTOGATÁSA

KORSZERŰ ELEKTROMOS FŰTŐKÁBEL KÍNÁLATUNKAT AZ ÁRAHÁZUNKBAN TALÁLJA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.