X

Elektromos fűtőszőnyeg: 9 érv, ami mellette szól!

Vannak esetek, amikor egy tervező rengeteget tehet ügyfelei kényelméért csupán azzal, hogy ellátja őket néhány jó tanáccsal. Ha neked is fontos, hogy a kezedből kikerült munkák tökéletesen szolgálják a kényelmet, a praktikusságot, akkor most ez az üzenet sokat segíthet neked…

Az elektromos fűtőszőnyeg használatával kellemes, komfortos otthonhoz juttathatod ügyfeleidet, ráadásul még egy ingyenes tervezői segédletet is adunk hozzá, amellyel pedig a saját munkáját könnyítheti meg!

Az adatvédelmi nyilatkozatunkat erre a linkre kattintva olvashatja el.

Fűtőszőnyeg lerakása

9 szempont, ami az elektromos fűtőszőnyeg mellett szól!

  1. Nincsenek többé kellemetlenül hideg felületek, az otthonod minden pontján jól érezheted magad. Nem kell többé gyermekeid, családtagjaid felfázása miatt aggódni – legyen szó az előszoba kövéről, a fürdőről, vagy akár a konyháról.”
  2. „Mostanában egyre többet hallhatunk a vízerekről, melyek a mindennapi közérzetre károsan hatnak. Amennyiben vízcsöveket fektetünk le, úgy a vízerek számát csak növeljük és növeljük. Biztosan hallottál már a feng-shui szemléletről is eleget. Jó hírünk van számodra: a hőtárolós elektromos rendszer tökéletesen illeszkedik ebbe a személetbe, mivel egyáltalán nem gyarapítja a vízereket, azaz egyáltalán nem káros az egészségre.”
  3. „Az elektromos fűtőszőnyeg nem igényel karbantartást, hiszen a csemperagasztóba van ágyazva, és ott is marad addig, amíg a járólap cserére nem szorul – nincsenek tisztítási, rendszer-karbantartási munkák, festések, csöpögő radiátorok.”
  4. „A legfőbb probléma a gázfűtéssel, hogy soha nem tudhatjuk, hogy a gázcsőben áramló anyag hatásfokát, ezért valami olyanért fizetünk, amelynek fűtőértéke meglehetősen bizonytalan. Ellenben ez az elektromos áram esetében ilyen nincs: a villamos mérőn áthaladó árammennyiség 100%-ban hasznosul a házban.”
  5. „Gázfűtésnél a kéményen veszteségként eltávozó hőenergiáért is fizetni kell. Továbbá ahogy a csövekben áramló víz távolodik a kazántól, úgy egyre hidegebb lesz, ezáltal jelentősen több villamos energiát használ fel ugyanannyi hő előállításához, mint amennyire valóban szükség van. Elektromos fűtőszőnyeg esetében azonban mindezek a veszteségek nem fordulnak elő. Csak és kizárólag annyi energiát fektet a fűtésbe, mint amit a mérőóra mutat, és egyenletes hőt termel az elektromos fűtőkábel teljes terjedelmében.”
  6. „A fűtés gyanánt használt elektromos kábel az egyedüli olyan használatos vezeték, amely nem juttat elektroszmogot az otthonodba.”
  7. „ A kivitelezése egyszerű: könnyű szerelni, a beépítés akár újraburkolással is megoldható (csak kiegészítő fűtés esetében)”
  8. „Költséghatékony működés, viszonylag kis energiaigényű, kiválóan szabályozható rendszer. Így mindig csak akkor, és annyi ideig üzemelteti, ameddig az szükséges.”
  9. „Nincsen külön helyigénye”

A vásárláshoz kattintson ide

Hogyan működik az elektromos fűtőszőnyeg?

A fűtőszőnyeg a kerámia vagy márvány burkolólapok melegítésére alkalmas. A helyiség kiegészítő fűtéseként kellemes meleg érzetet nyújt a burkolat felületén. Javasoljuk beépíteni a fürdőszoba, WC, konyha, folyosó, nappali hidegpadlós burkolatai alá, tehát minden olyan helyiségbe, ahol a padlón a kellemes meleg érzet igénye felmerül. Használható főfűtésként, és kiegészítő fűtésként is

Működési elv

A fűtőhuzal egy olyan vezeték, mely nagy ellenállással rendelkezik és felmelegszik, ha az elektromos hálózatba kötjük. Ezt kővetően a hőt leadja a környezetének – ez esetben a burkolólapoknak.

Műszaki leírás

A fűtőszőnyeg egy műanyaghálóra felerősített fűtőszálból áll. Az elektromos fűtőszálat teflon szigetelés, fölötte pedig ónozott rézhuzalból szövött árnyékolás öleli körül. A védőföldelést ez utóbbi is szolgálja.

A fűtőszőnyegek méreteit az alábbi táblázat tartalmazza.

CikkszámSzélesség (cm)Hossz (cm)Felület (m2)
162-NS5-120501200,6
CZ-SHDN-150-1502001
CZ-SHDN-150-2504002
CZ-SHDN-150-4508004
CZ-SHDN-150-65012006
CZ-SHDN-150-85016008
CZ-SHDN-150-1250240012
CZ-SHDN-100-1502001
CZ-SHDN-100-2504002
CZ-SHDN-100-4508004
CZ-SHDN-100-65012006
CZ-SHDN-100-85016008
CZ-SHDN-100-1250240012

A szőnyegek teljesítménye egységesen 160 W/m2.

A vásárláshoz kattints ide

A fűtőszőnyegek 50 cm szélességűek, a hosszúságuk változó. Szükség esetén akár több fűtőszőnyeget is le lehet teríteni közvetlenül egymás mellé. Az ilyen esetekben párhuzamosan kell bekötni azokat a hálózatba.

Leterítéskor a műanyaghálót kell elvágni, ha elértük a falat, de a fűtőszálat nem szabad vágni. Nagyon bonyolult tagolt felületek is lefedhetők ezzel a módszerrel. A következő ábrák néhány megoldást mutatnak a leterítésre és visszahajtásra.

Csempefűtes képeink »

A fűtőszőnyeg két végén levő sajtolt, vízmentes kötéssel bekötött rézvezeték tetszőlegesen rövidíthető. Maga a sajtolt kötés még a burkolólap alá kerüljön. A fűtőszálat árnyékoló réz beszövését megbízhatóan össze kell kötni az épület védővezetékével.

A helyiség alapterületénél többségében kisebb fűtőszőnyeg is elegendő, mivel csak a járófelületeket kell felmelegíteni.

Hőszigetelés

Új épületeknél célszerű a fűtendő helyiségben a padló alá hőszigetelést beépíteni, de felújításoknál, vagy ahol már szigetelésre nincs mód, szigetelés nélkül is beépíthető a fűtőszőnyeg.

Az elektromos fűtőszőnyeg két módon is alkalmazható. Erről azért érdemes tudnunk, mert ez alapvetően meghatározza az előzetes munkálatokat.

Ugrás a webshopba

Fűtőszőnyeg kiegészítő fűtésként

Kifejezetten magas komfortot varázsolhatsz az ügyfeleid életébe, ha felmelegítesz minden olyan hideg felületet, amely bosszankodást okozhat. Az elektromos fűtőszőnyeg kiegészítő fűtésként egymagában még nem nyújt megoldást a helyiségek fűtésére a téli hidegben, de remek lehetőséget nyújt a komfortérzet maximalizálására.

A kiegészítő fűtésnek nincsen technológiai előfeltétele, mindössze annyi, hogy a hőmérsékletváltozás miatt flexibilis csemperagasztót kell használni. A 3 mm vastag fűtőszőnyeget a csemperagasztóba tesszük le. Tehát a helyiségek aljzatának rétegvastagságát egyáltalán nem befolyásolja.

Ezen a megoldás könnyedén, mindössze egyetlen egy újraburkolással beépíthető. Működése igen csak hasonlít a cirkófűtésre.

Szabályozás

  • A hideg felületeket természetesen nem fűtjük folyamatosan, egész télen, hiszen a lakás egyes részein nem tartózkodunk állandó jelleggel.

Egyszerű kapcsolóval is megoldható a szabályozás. Itt a ki-be kapcsolásról a felhasználónak kell gondoskodnia. (nem javasolt).

Az optimális – vagyis a minimálisan szükséges – fűtési időtartam a te pénztárcád védelme érdekében, nincs a felhasználóra bízva.

A szabályozás ilyenkor különböző módon lehetséges:

Hőszabályozó termosztát elektromos fűtésekhez
  • Időkapcsoló órával. Csak a beállított időközökben üzemel a fűtés, ez az idő akár 24 óra is lehet. (Ezt a süllyesztett időkapcsolót cégünk forgalmazza.)
  • Termosztáttal természetesen tökéletesebb a szabályozás. A burkolólap alá beépített érzékelő segítségével a termosztát a beállított hőmérsékletnek megfelelően szabályozza a fűtést.
  • Választható még időkapcsolós termosztát, ahol a különböző beállított időszakokban, eltérő padlóhőmérsékleteket is be lehet állítani.

Figyelem: a vezérlés kiválasztásánál ismerni kell a szabályzó által maximálisan kapcsolható áramerősséget, és szükség esetén segédkapcsolót is kell tervezni!

Kapcsolódó dokumentumok »

A tervezésnél semmi mást nem is kell szem előtt tartani, csak hogy a házban pontosan hol van szükség meleg érzetre a falban, vagy akár a tulajdonos talpa alatt.

Főfűtésként…

Elektromos fűtőszőnyeg lerakása

Ezen fűtést is – itt már nem a szőnyegről, hanem állandó ellenállású kábelekről van szó – is kiválóan lehet használni akár egy teljes lakás felfűtésére. Az ilyen esetben az aljzatba az úgynevezett hőtároló fűtés kerül. Ilyenkor min. 10 cm vastaggal rendelkező betonrétegre van szükség ahhoz, hogy kifejtse a hatását. A szóban forgó betont (mely hőtároló rétegként funkcionál), az oldalfalaktól és alulról is is egyaránt szigetelni kell azért, hogy a meleg levegő kizárólag felfelé tudjon továbbhaladni.

Az egyes helységek hőmérsékletének szabályozásához szobánként leválasztókat, és termosztátokat alkalmazunk. A biztonság érdekében minden helységbe lehetőleg minimum 2 párhuzamos szálat tervezünk.

A több szál finomabb szabályozást tesz lehetővé, hiszen külön kapcsolhatóvá is tehetem őket.

Ez a fűtési rendszer legfőképp éjszakai árammal működik, ezáltal ez a fűtési mód rendkívül költséghatékony. Az éjszakai órákban felmelegedett beton a meleget képes akár egész nap eltárolni, miközben egyenletesen és szüntelenül fűti a lakást.

A hőtárolós rendszerhez használja tervezési segédletünket »

A fűtőszőnyeg és a kábelek biztonságtechnikája megfelel a VDE német és a MEEI magyar Ellenőrző Intézetek előírásainak.

Fűtőszőnyeg képeink »

Még néhány további tipp, ahol az elektromos fűtőszőnyeg kiváló szolgálatot tehet

  • Szauna elé – hogy a forró gőzből kilépve ne hasítson senki lábába a járólap hidege.
  • Belső medencék köré – hogy a padlózat is a nyár melegét idézze, és ne a sarkkörök jégpáncélját.
  • Kedvenc háziállataink külső-belső pihenőhelyére – hogy ők se fázzanak.
  • Kutyakennelek ellető részébe – hogy a kicsik egészségesek maradjanak.

Miért bízhatsz meg az általunk kínált padló- és falfűtési megoldásban?

A Czinege és Fiai Kft. által forgalmazott elektromos fűtőkábelek rendelkeznek minden szükséges engedéllyel, így a termékeink garantáltan nagy biztonsággal tervezhetők, és beépíthetők.

Kapcsolódó dokumentumok »

Egy ingyenes segítség...

Szeretnénk megkönnyíteni az Ön életét, ezért kidolgoztunk egy olyan segédprogramot, amely az Ön tervezői feladatait hivatott egyszerűsíteni.

Miben segít Önnek ez a tervezői CD?

Tervezői CD-nk segíti Önt, hogy egyszerűen, szinte csak az „egeret” használva, el tudja készíteni az egyébként időt rabló fűtőkábeles technológián alapuló kalkulációit, legyen szó rámpa, vagy esőcsatorna fagymentesítő fűtéséről, esetleg hőtárolós padlófűtésről, vagy csővezeték kísérőfűtéséről. Használata során biztos lehet abban, hogy szakmailag vállalható, több évtizedes tapasztalaton alapuló, korrekt kalkulációt készített. A kalkulációból egyetlen gombnyomásra kinyomtatható, vagy kimásolható termékkiírást is kap.

A program a kalkulátorokon kívül egyéb hasznos műszaki információval is kiszolgálja Önt, így rendelkezésére állnak műbizonylatok, megvalósítási javaslatok, termékismertetők, tervezési segédletek, képek…

Ha szeretné használni Ön is ezt az ingyenes segítséget, ahol pár gombnyomással hozzájuthat a kívánt adatokhoz, akkor kattintson az alábbi linkre, és egy rövid regisztráció után máris hasznosíthatja ennek az egyedülálló segítségnek minden előnyét:

Ugrás a tervezői programra! »

Ha szeretne kicsit utánajárni, hogy hol működnek már hasonló rendszerek, akkor nézzen körül a referenciáink között…

Referenciáinkhoz »

Ha több, az Ön szolgáltatása iránt érdeklődő ügyfelet szeretne, akkor regisztrálja vállalkozását adatbázisunkba, ahol az oldalunkra látogató magánembereknek nyújtunk segítséget. Ebből az adatbázisból válogatnak azok, akik elektromos tervezőt keresnek elektromos fűtési rendszereik megtervezéséhez.

Tehát ha kiváló, és hasznos tanácsaival még elégedettebb vevőket akar, akkor nincs már dolga, mint választani az Ön számára felkínált lehetőségeink közül…

Az oldalunkon mindent megtalál, ami egy profi elektromos tervezőnek csak érdekes lehet, ha elektromos fűtési, és fagymentesítési rendszereket szeretne tervezni az ügyfelei számára!

A ma tudása hamarosan elavult lesz, ezért van szükség a legfrissebb információk megszerzéséhez. Ennek leghatékonyabb módja, ha regisztrál bog-értesítőnkre, ahol szakemberek vitatják meg a technikai újdonságokat.

Praktikus ötletek – MOST INGYEN!

A hiedelmekkel ellentétben a korszerű elektromos fűtés egyáltalán nem kerül többe, mint bármely más fűtés!
Tévhitek, berögzült félreértések, praktikus ötletek az elektromos fűtéssel kapcsolatban..
Iratkozz fel ingyenes tanulmánysorozatunkra, és ismerd meg az előrelátó építkezők, felújítók néhány érdekes, azonban gyakran csak utólag felmerülő problémáját, amelyet az elektromos fűtőkábelek maradéktalanuk képesek megoldani!

Az adatvédelmi nyilatkozatunkat erre a linkre kattintva olvashatod el.

Kövess minket Facebookon!

Az alábbi linkre kattintva beléphetsz privát Facebook csoportunkba, melyben friss, aktuális és hiteles híreket olvashatsz – illetve válaszokat kaphatsz a kérdéseidre is.

Error: (#100) Tried accessing nonexisting field (with_tags) on node type (PagePost)

Hozzászólások megtekintése (2)

  • Tisztelt Asszonyom!

    A konkrét kérdéseire a választ az Ön által megadott e-mail címre küldjük el.
    Üdvözlettel,
    Czinege Károly

  • Tisztelt Uram! Nagyon tetszenek az Önök által forgalmazott alternatív fűtési módszerek, de ez nekünk még kicsit drága.
    Van két remek cserépkályhánk és arra gondoltunk, hogy abba lehetne-e olyan fűtő panelt vagy fűtés csövet beletenni, amivel felmelegíti a cserépkályhát és melegen tartja. Mint tudjuk a cserépkályha nagyon kellemesen tudja befűteni a lakást. Kb. 30 évvel ezelőtt laktam egy ilyen elektromos fűtésü cserépkályhás lakásban. Még azzal az akkori szerelékkel is nagyon gazdaságos fütés volt.
    Válaszát előre is köszönöm.
    Üdvözlettel Fináli Péterné