X
    Kategóriák: Blog

Kossuth tér és az elektromos fűtőkábel: Jó párosítás és újabb elismerés!

Büszkék vagyunk! Cégünk sok projektet valósított már meg gépkocsi lehajtók, járdák, helikopter leszállók hó- és jégmentesítése terén. Azonban az a megtiszteltetés ért minket, hogy városunk fő terén, a Kossuth téren létesülő látogatóközponthoz levezető lépcsők fűtését kellett megoldani. [...]

Büszkék vagyunk!

Cégünk sok projektet valósított már meg gépkocsi lehajtók, járdák, helikopter leszállók hó- és jégmentesítése terén. Azonban az a megtiszteltetés ért minket, hogy városunk fő terén, a Kossuth téren létesülő látogatóközponthoz levezető lépcsők fűtését kellett megoldani. Ebben az a különlegesség, hogy általában 6-8 cm vastag betont, vagy térkövet kellett átfűteni, azonban most 150 mm vastag gránitlapokkal néztünk szembe.

Mekkora teljesítményt építsünk be?

A fő kérdés az volt, hogy mekkora teljesítményt szükséges beépíteni egységnyi területre, valamint mekkora teljesítményt adhat le az elektromos fűtőkábel 1 m-e? Egy kísérlet során bizonyítottuk azt, hogy az elektromos fűtőkábeleink képesek átmelegíteni a szokatlanul vastag lapokat is. Egy próbaszakaszon bevezetésre került SJXFJ nevezetű állandó ellenállású elektromos fűtőkábel, egymástól 5 cm távolságra, műanyag távtartóval rögzítve. A elektromos fűtőkábel teljesítményét úgy állítottuk be, hogy a szokásos 300-350 W/m² teljesítményt lényegesen meghaladjuk.

A távtartókat keresztbetettük a lépcsőfokokon és hosszába a kábeleket. A fűtőkábelre a megrendelő által kért hosszúságú hidegvég messzebbről is biztosítja a megtáplálást. A hidegvégek egy kapcsolószekrényben kerülnek összekötésre a betáplálással, ahol a vezérlőegység is található. A vezérlő mágneskapcsoló segítségével végzi a ki-és bekapcsolást. A vezérlés érzékelőit is a lépcsőn kell elhelyezni, az érzékelő kábeleinket pedig csövet tenni, hogy azok szükség esetére cserélhetőek maradjanak.

A fűtés természetesen csak akkor kapcsolódik be, amikor egyszerre hideg is van, és hó is esett. Addig marad bekapcsolva, míg vagy megemelkedik a hőmérséklet, vagy leolvadt a felületről a nedvesség. Ehhez tökéletesen működik az EBERLE típusú termosztátunk.

Az adatvédelmi nyilatkozatunkat erre a linkre kattintva olvashatja el.

A Kossuth téri lépcsőlejárat több, mint 10 méter széles, de csak kétoldalt, a korlátok mellett, mintegy 2 méter széles részt kellett megfűteni elektromos fűtőkábel által – energiatakarékosság miatt. Hiszen havas időben a látogatók úgyis a korlátok mentén közlekednek, ahol látják, hogy nem havas, jeges a lépcső.

Cégünk és az állandó ellenállású elektromos fűtőkábel is jól remekelt!

Cégünk nagyon büszke arra, hogy hozzájárulhatott az igazán szépre sikerült tér kialakításához, egy fontos, a személyi biztonságot szolgáló megoldással.

Köszönő oklevél

A KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., mint a projekt generálkivitelezője, Magyar Termék Nagydíjat kapott a Kossuth Lajos tér kialakításáért, és elismeréseképpen köszönő oklevelet küldött a Czinege és Fiai Kft.-nek a munkálatokban való részvételükért.

Kövess minket Facebookon!

Az alábbi linkre kattintva beléphetsz privát Facebook csoportunkba, melyben friss, aktuális és hiteles híreket olvashatsz – illetve válaszokat kaphatsz a kérdéseidre is.

Error: (#100) Tried accessing nonexisting field (with_tags) on node type (PagePost)