X
    Kategóriák: Blog

Beltéri elektromos fűtés: Ezek a leggyakrabban elhangzó kérdések!

Összegyűjtöttük a beltéri elektromos fűtés kapcsán leggyakrabban elhangzó kérdéseket és meg is válaszoltuk őket.

Beltéri elektromos fűtés esetén mennyi lesz az energiafogyasztásom?

A beltéri elektromos fűtés átlagosan kb. 100 W/m2 teljesítményt tekintve 1 m2-en, 10 óra lefolyása alatt 1 KWh energiát használ fel.

Nem drága egy kicsit elektromos fűtéssel fűteni?

Mivel az elektromos áram ára köztudottan magasabb a gázénál, ezért például a mai árviszonyok mellett egy teljes családi ház fűtési költsége több, mint mondjuk egy gázzal üzemelő vizes padlófűtésé. Viszont amennyiben csak a komfort számít, akkor egy kb. 3-4 m2 fűtött területű fűtőszobában a 4 órán át tartó üzemeltetése nagyjából 2 KWh energiát használ fel. A költsége csekély ahhoz a többletkényelemhez képest, melyet egy kellemesen meleg padló nyújt.

Milyen termosztátot válasszak beltéri elektromos fűtés mellé?

A beltéri szabályzókat a kivitelük (süllyeszthető, falra szerelhető) és a hőmérséklet mérésének módja alapján (padlóhőmérséklet, levegő-hőmérséklet) lehet csoportosítani.

Fürdőszobába és kiegészítő fűtés esetén a padlóérzékelős, főfűtésre a levegőérzékelős vagy a kombinált termosztát ajánlható. Utóbbi lényege az, hogy a termosztát a levegő-hőmérséklet alapján kapcsol, de a padló maximális hőmérséklete korlátozható.

Melyek a korszerű beltéri elektromos fűtés alkalmazásának előnyei műszaki szemszögből?

Igen olcsó és praktikus kezelés, egyszerű kivitelezés. Hosszú az élettartama, nincs mozgó, sem pedig kopó alkatrésze, így nincs szükség sem kazánra, sem kéményre, stb.

Mik az elektromos padlófűtés alkalmazásának előnyei egészségügyi szemszögből?

Az egyik legfőbb előnye az, hogy nem eredményez huzatot, ennek következtében pedig csökkenthető az asztma és a porallergia kialakulásának aveszélye. Az elektromos padlófűtéssel felfűtött terem belső hőmérséklete ugyanolyan komfortérzet kialakításához néhány fokkal kevesebb lehet, mint például a radiátoros fűtések esetében.

Nem száll ott a por, ahol elektromos padlófűtés van elhelyezve?

Beltéri elektromos padlófűtés esetén a padló hőmérséklete bármikor korlátozható és pontosan szabályozható, ezért sokkal kevésbé lengeti a port, mint a vizes padlófűtés.

Amennyiben további információra lenne szükséged, olvasd el az elektromos padlófűtéssel kapcsolatos cikkünket, melyet az alábbi linkre kattintva érhetsz el: padlófűtéssel kapcsolatos hiedelmek.

Elektromos fűtőszőnyeget vagy elektromos fűtőkábelt válasszak?

Általában a beépíthető rétegvastagság dönti el, hogy melyik a korrekt megoldás. Az esetek döntő többségében azonban a beépített teljesítmény azonos. Elektromos fűtőkábel alkalmazásakor minimum 5 cm betont helyezünk az elektromos fűtőkábelre, míg a fűtőszőnyeget a csemperagasztóba tesszük.

Szeretném a fűtőszőnyeget bekötni a termosztátba. Mit kell tennem?

Egy gyárilag reszelt csatlakozókábellel szállítjuk a fűtőszőnyeget. Ezt a csatlakozókábelt kell bekötni a termosztátba. Szükség esetén ez az úgynevezett hidegkábel meghosszabbítható a villanyszerelési előírásokat betartva.

A fűtőszőnyeg milyen rétegrendet igényel?

A fűtőszőnyeget felújításokra, valamint olyan helyekre tervezték, ahol a beépíthető padlómagasság alacsony. Öntapadó aljával megtisztított aljzatra is rögzíthető, sőt, amennyiben szükséges csemperagasztóval is fixálhatjuk.

Egy 0,5 m széles és 6 m hosszű fűtőszőnyeget hogy tudok egy 1,5 * 2 m alapterületű helyre lefektetni?

A fűtőszőnyeg nem más, mint egy vékony fűtőszál, ami műanyag hálóra van szerelve. A háló valójában a hordozó (biztosítja az egyszerű fektetést és az egyenletes kábeltávolságot) és akár más irányba is fektethető, így tehát tetszőleges alakban is letehető.

Hol és hogyan tudom a termékeket megvásárolni?

Webáruházunkban megrendelhető és a futárszolgálat házhoz szállítja – vagy telephelyünkön azonnal megvásárolható a kért termék. A nagy importőri raktárkészletünk lehetővé teszi, hogy a lehető leghamarabb élvezhesd az elektromos fűtésrendszer előnyeit.

Praktikus ötletek tervezőknek – MOST INGYEN!

Amennyiben úgy érzed, szeretnél időről-időre fejlődni a szakmádban, hogy mindig a legjobb tudásod szerint állhass ügyfeleid rendelkezésére, iratkozz fel ingyenes tanulmánysorozatunkra. A sorozatban széleskörűen beszélünk az elektromosfűtések felhasználhatósági területeiről, közérthetően, mégis szakmailag magas szinten.

Az adatvédelmi nyilatkozatunkat erre a linkre kattintva olvashatod el.

Kövess minket Facebookon!

Az alábbi linkre kattintva beléphetsz privát Facebook csoportunkba, melyben friss, aktuális és hiteles híreket olvashatsz – illetve válaszokat kaphatsz a kérdéseidre is.

Error: (#100) Tried accessing nonexisting field (with_tags) on node type (PagePost)

Hozzászólások megtekintése (1)

  • 40 négyzetméteres tetőtéri lakás elektromos fűtés létesítése mennyibe kerül lehető legolcsóbban és a fogyasztása havonta mibe kerül